Trend Food 500 g Sorgum Unu Glutensiz Yüksek Lif Yüksek Protein
Trend Food 500 g Sorgum Unu Glutensiz Yüksek Lif Yüksek Protein
Trend Food 500 g Sorgum Unu Glutensiz Yüksek Lif Yüksek Protein
Trend Food 500 g Sorgum Unu Glutensiz Yüksek Lif Yüksek Protein
Trend Food 500 g Sorgum Unu Glutensiz Yüksek Lif Yüksek Protein

Trend Food 500 g Sorgum Unu Glutensiz Yüksek Lif Yüksek Protein

Fiyat : ₺139,90(KDV Dahil)
₺139,90 'den başlayan taksitlerle

Sorgum Unu Nedir? 

‘‘Sorghum Bicolor L. Moench’’ ismiyle literatürde yer alan bitki, dengeli beslenmenin gereklerini karşılamaya yardımcı oluyor. Günümüzden 8000 yıl önce, Afrika’da kullanılmaya başlanıyor ve o günden bu yana insan beslenmesinin bir parçası oluyor. Ürün ayrıca şurup, un, yem yapımında kullanılıyor. Hem metabolizma için faydalı hem de endüstri için kullanışlı olması bu bitkinin daha çok tanınmasına vesile oluşturuyor. 

Ülkemizde halk arasında hala fazla bilinmese de bu tahıl, dünyada en çok yetiştirilen 5. hububat çeşidi olarak kayıtlara geçiyor. Sıcak iklimlerde yetişen, sert ortamlara bile uyum sağlayan bitki, yarı kurak ve tropik bölgelerde kolaylıkla üretiliyor. Hatta Afrika, Asya, Latin Amerika’da bölge insanının temel besin maddelerinden biri. Diğer bir deyişle, buğday ülkemiz için ne anlama geliyorsa, bu bölgelerde de sorgum o derece mühim görülüyor. 

Sorgum unu, nötr aroması ve hafif tadı ile biliniyor. Un yapımında beyaz çeşitler kullanılsa da bitkinin daha aromatik lezzete sahip olan siyah, kırmızı ve kahverengi çeşitleri de mevcut. 

Sorgum Unu Faydaları Nelerdir? 

 aracılığıyla, besleyici dış kabuğu ile birlikte öğütülen sorgum tohumu, besin değerini koruyarak un oluyor. Böylece sorgum unu faydaları, tohumun yararları ile hemen hemen aynı oluyor. Un, B1, B6, bakır, magnezyum, fosfor, potasyum, selenyum ve çinko içeren bitki, lif açısından oldukça zengin. Lifli gıdalar arasında yağ oranı düşük ve mikro besin içeriği yüksek olanlardan biri. 

 
    1.  İçerisinde flavonoidler, fenolik asit ve tanen bulunuyor. Antioksidan açısından zengin olan bu ürünü tüketmenin oksidatif stresi azaltabileceği düşünülüyor. 
 
    1.  Sadece yarım fincan tüketmek, günlük lif alımının %25’ini karşılıyor. Lif içeriği sindirimin düzenlenmesine, tokluk hissinin devamına imkan oluşturuyor. 
 
    1.  , sorgumun sindirim sisteminde oluşan ve ciltte görülen kanserlerde, önleyici olabileceğini gösteriyor. Hatta araştırmalar yemek borusu kanserinin buğday ve mısır gibi tahıllarla ilişkilendirilebileceğini düşündürüyor. .
 
  1.  Lifli içeriği ve kabuklarıyla birlikte öğütülmesi nedeniyle kan şekerinin daha yavaş yükselmesine neden oluyor. Özellikle kepekli un kullanımı daha uzun süre tok hissettiriyor. 

Genetiği değiştirilmeyen bitkilerden biri de sorgum. Hala eski tohumlardan üretiliyor. Ancak daha verimli tohumlar için laboratuvarlarda çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca analizler, sorgum tohumu ununun glüten içermediğini gösteriyor. Kısaca, glüten hassasiyeti olanlar, çölyaklılar ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler dahi rahatlıkla sorgum unu faydalarından yararlanabiliyor.

 
Peoplesay Product
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
__________Peoplesay Widgets & Actions Snippets______ __________Peoplesay Widgets & Actions Snippets______End